90 de elevi au fost depistați pozitiv în prima zi de utilizare a testelor pe bază de salivă

90 de copii au fost depistați pozitiv, luni, în prima zi în care au început să fie folosite testele pe bază de salivă, distribuite în școli.

Însă modul în care sunt raportate datele provoacă numeroase controverse.

Cei mai mulți elevi sunt testați acasă, de părinți, care trebuie să anunțe un eventual rezultat pozitiv, dar nu există o bază legală pentru ca informațiile transmise școlilor să poată fi verificate.

Pe de altă parte, sunt și părinți care refuză să-și testeze copiii și nici măcar nu au ridicat testele de la școală, conform ProTv.ro.

Luni, 110 copii erau internați în spital, infectați cu SarsCov2, iar 5 dintre ei se află la terapie intensivă.

În București, marți, 7 decembrie, 5 elevi au fost depistați pozitiv la testele pe bază de salivă. Dintre aceștia, doi au obținut rezultate negative în urma testării PCR.

De asemenea, se așteaptă rezultatele testării PCR pentru alți doi copiit, în timp ce la al 5-lea caz părinții acestuia refuză să accepte testarea PCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...