Amendă de 20.000 de lei pentru poluarea cu păcură din Portul Midia

Publicat: 28 oct. 2021, 19:36, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Amendă de 20.000 de lei pentru poluarea cu păcură din Portul Midia

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru poluarea din Portul Midia. O tona de păcură care s-a scurs în apă după ce unul dintre furtunurile de descărcare al unei nave s-a spart.

Sancțiunea a fost acordată societăţii care făcea operaţiunile de descărcare, informează News.ro.

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că o echipă de comisari ai instituţiei, împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de  Apă Dobrogea Litoral, Autorităţii Navale Române şi Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa s-au deplasat în Dana 4 a Portului Midia pentru investigarea incidentului produs în timpul operaţiunilor de descărcare păcură de la o navă sub pavilion Malta.

“La descărcarea păcurei s-a deteriorat un furtun, fiind deversata o cantitate de aproximativ 1 tonă de păcură pe cheu şi în acvatoriul portuar, cea mai mai mare cantitate, aproximativ 80% fiind deversata pe sol. S-a stopat operaţiunea de descărcare, s-a amplasat baraj limitator şi s-a acţionat cu materiale absorbante”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată menţionează că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei societăţii care efectua operaţiunile de descărcare păcură pentru poluarea acvatoriului marin, a cheului şi solului.