Facebook devine Meta (VIDEO)

Publicat: 29 oct. 2021, 06:45, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Facebook devine Meta (VIDEO)
mark-zuckerberg

Compania americană Facebook îşi schimbă numele în Meta, a anunţat, joi, fondatorul Mark Zuckerberg. “De acum, ne numim Meta”, a spus acesta în cadrul unui eveniment online.

Aplicaţiile Facebook, Instagram şi WhatsApp își vor păstra denumirile. Analiștii spun că schimbarea reflectă abițiile lui Mark Zuckerberg de a transforma mediul online într-un spațiu al realitații augmentate, în care utillizatorii vor acționa interactiv. “Misiunea noastră rămâne aceeaşi, aceea de a uni oamenii (…) rămânem o companie care creează tehnologii bazate pe nevoile acestora”, a adăugat Mark Zuckerberg. În Congresul american, în această perioadă, gigantul online este anchetat pentru că promovează conspiraţii și cunoaşte foarte bine răul pe care platformele sale îl provoacă sănătăţii mintale a adolescenţilor, dar și democraţiilor.

La începutul lunii octombrie, platformele Facebook, Instagram și WhastApp nu au fost funcționale timp de câteva ore, fiind suspectat inclusiv un sabotaj intern. Mark Zuckerberg le-a cerut scuze utilizatorilor. ”Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu cei la care ţineţi”, a notat acesta într-un mesaj postat online.

Platforma DownDetector, care urmăreşte întreruperile serviciilor digitale, a descris problema drept “cea mai mare observată vreodată”.