Prima companie românească care utilizează tehnologia SSI semnează un acord cu Trinsic Technologies

Publicat: 02 nov. 2021, 19:00, de Laura Macovei, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Prima companie românească care utilizează tehnologia SSI semnează un acord cu Trinsic Technologies

Synaptic Identity este prima companie românească care utilizează tehnologia SSI (Identitate Auto-Suverană) pentru a oferi servicii de securitate cibernetică și identitate digitală descentralizată la nivel european.

Aceasta semnează un acord cu Trinsic Technologies, unul dintre liderii în domeniu, de pe piața din SUA. Parteneriatul reprezintă un efort comun pentru adoptarea cu succes a încrederii digitale, oferind organizațiilor multinaționale acces la un ecosistem  interoperabil global, prin intermediul unei tehnologii ușor de implementat.

Synaptic Identity a dezvoltat în urmă cu un an selfDID, prima platformă de identitate digitală descentralizată din Europa, care folosește o tehnologie bazată pe blockchain și Identitate Auto-Suverană (SSI – Self Sovereign Identity), pentru a securiza și dovedi identitatea și o gamă largă de certificări.

Platforma selfDID facilitează realizarea de interacțiuni digitale sigure între instituții, companii și persoane fizice, pe baza unor acreditări digitale verificabile. Elementele de identificare digitală sunt mai sigure față de echivalentul lor în format fizic, susținând crearea unui raport de încredere la distanță. Prin selfDID pot fi prezentate și verificate instantaneu și în siguranță o varietate largă de acreditări digitale precum: date personale, atestări profesionale sau alte calități ale unei persoane în raport cu o organizație.

Identitatea digitală descentralizată și acreditările digitale vor deveni curând un standard pentru o multitudine de interacțiuni. Tehnologia dezvoltată de noi facilitează accesul la un ecosistem interoperabil european. Parteneriatul cu Trinsic Technologies oferă posibilitatea adresării celor mai complexe nevoi de digitalizare ale organizațiilor, de oriunde din lume. Avem o tehnologie fără granițe și suntem încântați să putem extinde aria de acoperire, împreună cu un lider american în domeniu”, a declarat Radu Chirilă, fondatorul platformei selfDID și CEO Synaptic Identity.

Tehnologia este compatibilă cu soluțiile software existente din organizații, fiind completată de o platformă de identitate digitală descentralizată și un portofel digital, ambele interoperabile la nivel global. Asigurăm, astfel, o soluție end-to-end, care se poate replica ușor în orice țară din lume, unde compania este prezentă, pentru un mediu securizat în gestionarea datelor de identificare”, a declarat Mihai Dînșoreanu, CTO selfDID.

SelfDID a fost lansată în 2020. Acum echipa tehnică reunește profesioniști ca: Mihai Dînșoreanu – Chief Technology Officer, Cristi Pavăl – Co-founder & Head of Mobile Development, Andrei Oțel – Technical Lead, Cristian Tudoran – Data Security Manager și Cornel Fetcu – UI/UX Designer, cu o  experiență vastă în proiectare, implementare și integrare de software pentru companii internaționale, inclusiv în dezvoltarea de platforme blockchain.