SUA: Într-o săptămână, 900.000 de copii vaccinați anti-Covid cu prima doză

Publicat: 11 nov. 2021, 11:15, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
SUA: Într-o săptămână, 900.000 de copii vaccinați anti-Covid cu prima doză
școala

În SUA, aproximativ 900.000 de copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit prima doză de vaccin Pfizer contra Covid-19 în cadrul campaniei pentru această categorie de vârstă, lansată în urmă cu o săptămână, anunță AFP.

Este un debut bun, a estimat, miercuri, coordonatorul luptei contra pandemiei de la Casa Albă, Jeff  Zients, anunțând aceste cifre în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Oficialul a anticipat o accelerare a ritmului vaccinării în următoarele săptămânii, centrele de vaccinare fiind treptat aprovizionate cu doze de ser.

În SUA, sunt 28 de milioane de copii cu vârste între 5 și 11 ani. Administrarea vaccinului se face în farmacii, dar și în cabinetele medicilor pediatri, în spitale pentru copii sau în alte locuri special amenajate. În total există 20.000 de locuri speciale pentru vaccinarea copiilor, transmite Jeff Zients.

Dozele de vaccin sunt administrate la interval de trei săptămâni. Doza este adaptată pentru copii – 10 micrograme la o injecție, față de 30 micrograme pentru persoanele din grupe de vârstă superioare.