Valeriu Gheorghiţă: Numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin săptămâna trecută a scăzut faţă de săptămâna anterioară

Publicat: 23 nov. 2021, 14:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Valeriu Gheorghiţă: Numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin săptămâna trecută a scăzut faţă de săptămâna anterioară
vaccin

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că săptămâna trecută, numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin a scăzut cu 15% faţă de săptămâna anterioară.

În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor în şcoli, Gheorghiţă a arătat că sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor prin intermediul echipelor mobile şi în centrele de vaccinare din unităţile de învăţământ, înregistrându-se o creştere de 26 de procente faţă de săptămâna anterioară.  

De asemenea, în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar a crescut numărul celor care se vaccinează, în centrele din şcoli fiind vaccinate peste 4.450 de persoane săptămâna trecută.  

Conform medicului, peste 1.370.000 de români s-au vaccinat cu a treia doză, adică 44% din numărul persoanelor care au cel puţin şase luni de la schema de vaccinare completă.  

Dintre cei care au primit doza booster, 57% sunt persoane din categoriile vulnerabile, cu vârste de peste 65 de ani şi care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, 13% din angajaţi din sistemul medical şi social.  

Acesta a reamintit că în fiecare week-end, până la sfârşitul anului, în Capitală se desfăşoară un maraton al vaccinării, menţionând că week-endul trecut au fost vaccinate peste 15.500 de persoane în cadrul maratonului de la Bucureşti.