Ce preț de licitație are un pian folosit de trupa Queen?

Publicat: 06 dec. 2021, 09:31, de Raluca I. Heroiu, în LIFESTYLE , ? cititori
Ce preț de licitație are un pian folosit de trupa Queen?

Un pian folosit la înregistrarea albumului „The Works” al Queen, vândut apoi unei trupe preferate de Freddie Mercury, a fost scos la licitaţie.

Albumul „The Works” a fost lansat în 1984 de Queen. Pianul a fost folosit de Queen la înregistrarea albumului, iar apoi a fost vândut unei trupe preferate de Freddie Mercury.

Instrumentul a petrecut trei ani în turneu cu trupa galeză The Alarm, înainte de a fi montat în studioul de înregistrări al solistului Mike Peters, scrie BBC.

După 37 de ani de la lansarea albumului Queen, el va fi scos la licitaţie, pe 8 decembrie, la Gardiner Houlgate în Corsham, împreună cu alte instrumente şi echipament muzical.

Valoarea pianului electric Kawai EP 308 este estimată între 10.000 şi 20.000 de lire sterline.

Instrumentul a fost folosit de Queen atât în studiu, cât şi în concerte din anii 1980. El a intrat în posesia The Alarm pentru 3.000 de lire sterline, după ce Peters a apelat la ajutorul lui Mercury şi a preluat pianul din casa bateristului Roger Taylor.

„Anul acesta este a 40-a aniversare a The Alarm. Este o bună ocazie să împrospătăm tot de facem. O parte din echipamentul nostru e expirat şi avem nevoie să recâştigăm nişte spaţiu”, a spus Peters.

Pianul nu este singura legătură a trupei cu Queen – galezii au cântat în deschiderea grupului englez în două concerte pe Wembley în seria din 1986, „The Magic Tour”.