România a fost învinsă la un gol de campioana mondială la handbal feminin, Olanda. Reacția selecționerului Adi Vasile

Publicat: 09 dec. 2021, 19:17, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
România a fost învinsă la un gol de campioana mondială la handbal feminin, Olanda. Reacția selecționerului Adi Vasile

Naţionala feminină de handbal a României a pierdut meciul disputat joi, cu Olanda, campioana mondială, la Castello, scor 31-30 (17-14), acolo unde se dispută Campionatul Mondial. Partida a fost prima pentru tricolore în grupa principală II a turneului final.

Principalele marcatoare ale României au fost Laslo 6 goluri, Pintea 5, Ostase 5, Rotaru 4. În urma rezultatului, România rămâne cu 2 puncte, iar Olanda adună 5 puncte. În grupa II se joacă, tot joi, meciurile dintre Norvegia – Puerto Rico şi Kazakhstan – Suedia.

România va evolua cu Puerto Rico, sâmbătă, şi cu Suedia, luni, în urmăaroarele meciuri. Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în grupa principală II după ce a încheiat pe locul 2 în grupa preliminară C, în urma rezultatelor: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

La finalul partidei, la conferința de presă, Adi Vasile s-a declarat mulțumit de prestația elevelor sale, dar este supărat de rezultat.

”Sentimentele mele sunt contradictorii. Sunt foarte fericit pentru felul în care echipa a luptat, dar simt și frustrare pentru că am fi putut să obținem măcar un punct din această partidă. Am jucat împotriva campioanei mondiale.

A fost un meci foarte dur, foarte interesant, pe tot parcursul lui. Sunt foarte mândru pentru felul în care au luptat fetele mele. Felicitări Olandei pentru victorie”, a declarat Adi Vasile la finalul meciului.