Codin Maticiuc a recunoscut cu cine s-a sfătuit pentru cartea cu Nuțu Cămătaru (VIDEO)

Publicat: 11 dec. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Codin Maticiuc a recunoscut cu cine s-a sfătuit pentru cartea cu Nuțu Cămătaru (VIDEO)

Codin Maticiuc a anunțat recent că a pus la vânzare cel de-a doilea tiraj al cărții „Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru”, după ce primele exemplare s-au epuizat la 48 de ore de la lansare.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, omul de afaceri a anunțat că din cel de-al doilea tiraj de 30.000 de exemplare puse la vânzare s-au cumpărat deja 14.000 de cărți. Lansată la data de 24 noiembrie, cartea lui Codin Maticiuc a vândut primul tiraj de 15.000 de exemplare în 48 de ore, comparativ cu alți scriitori români care obțin mai mult sau mai puțin într-un singur an.  „Au fost oameni care au spus că nu se poate așa mult, ba că mint sau mai spusese cineva că nimeni, de fapt, nu a cumpărat-o, ci doar Nuțu Cămătaru le-a luat pe toate”, a povestit omul de afaceri. Maticiuc a avut nevoie de cinci ani pentru a se documenta, înainte de a scrie și lansa biografia. 

„Am făcut asta cu o persoană pe care o respect foarte mult

La podcast, Codin Maticiuc a recunoscut cui i-a cerut sfaturi în ceea ce privește scrierea cărții: „Am făcut asta cu o persoană pe care o respect foarte mult, chiar dacă nu scrie cărți, este vorba despre Lia Bugnar. În paralel ce scriam capitole, i le-am trimis și ei. Mi-a spus că îi place tot subiectul și mi-a zis că am nevoie să crești un pic personajul Codin, atunci eram undeva la 1% din carte. Eu nici nu mi-am dorit să fie al doilea roman în care să pară că sunt și eu”, a continuat el.

Regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar a participat împreună cu actriţa Maria Buză în cel de-al treilea sezon al concursului „Asia Express”, de la Antena 1.