Danemarca. A treia doză de vaccin anti-Covid la 4 luni și jumătate și nu la 6 luni, cum era planificat inițial

Publicat: 14 dec. 2021, 15:15, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Danemarca. A treia doză de vaccin anti-Covid la 4 luni și jumătate și nu la 6 luni, cum era planificat inițial
vaccin-vaccinare

În Danemarca, doza a treia de vaccin pentru persoanele cu vârste peste 40 de ani va fi administrată la 4 luni și jumătate după a doua doză, a anunțat luni autoritatea sanitară, transmite Reuters.

Această decizie, de administrare a rapelului la patru luni și nu la șase luni cât era planificat inițial, vine pe fondul creșterii numărului de infecții și al îngrijorării privind varianta Omicron a coronavirusului.

”Imunitatea obținută prin vaccinare poate fi oarecum mai slabă față de noua variantă, dar datele preliminare sugerează că o a treia doză oferă o imunitate sporită, ceea ce poate preveni formele severe de Covid-19”, a precizat Autoritatea daneză pentru sănătate într-un comunicat.

Numărul de noi infecții zilnice a crescut de la sfârșitul lunii octombrie pentru a stabili un nou record săptămâna trecută. Danemarca a înregistrat în total 3.014 decese, inclusiv nouă duminica trecută, și un total 554.389 de infecții.

Numărul de spitalizări legate de coronavirus a crescut, de asemenea, dar rămâne la aproximativ jumătate din vârful atins cu un an înainte de începerea vaccinărilor.