Ministrul rus al Apărării: „SUA pregătesc un atac cu arme chimice în Ucraina”

Publicat: 23 dec. 2021, 20:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Ministrul rus al Apărării: „SUA pregătesc un atac cu arme chimice în Ucraina”

După ce ultimatumurile Kremlinului la adresa NATO au părut să se prăbușească la începutul acestei săptămâni, Moscova a înrăutățit situația cu noi afirmații conform cărora mercenari americani pregătesc un atac cu „arme chimice” și o amenințare cu o acțiune „militar-tehnică” nespecificată.

Tancuri cu componente chimice neidentificate au fost livrate în orașele Avdeyevka și Krasny Liman pentru finalizarea provocărilor”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o întâlnire a oficialilor apărării, în timp ce președintele Vladimir Putin îl privea, scrie thedailybeast. Șoigu a susținut că Ministerul Apărării cunoștea că 120 de reprezentanți ai contractanților militari privați americani antrenează în prezent forțele ucrainene, potrivit RIA Novosti.

La aceeași întâlnire, Putin a dus lucrurile și mai departe și a avertizat cu privire la acțiunile „militare-tehnice” împotriva Occidentului. „Dacă colegii noștri occidentali continuă atitudinea evident agresivă, vom lua măsuri tehnico-militare de răzbunare adecvate și vom reacționa dur la mișcările neprietenoase”, a spus el, potrivit agenției de presă ruse TASS. Discuția dură a părut să marcheze o escaladare majoră după ce Kremlinul a petrecut săptămâni întregi sugerând o posibilă acțiune militară în Ucraina.