S-au inspirat din filmul românesc „Nunta mută”? Este interzis râsul la căsătorii, într-o regiune din Rusia (VIDEO)

Publicat: 19 ian. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
S-au inspirat din filmul românesc „Nunta mută”? Este interzis râsul la căsătorii, într-o regiune din Rusia (VIDEO)

Nimeni nu mai are voie să râdă în timpul ceremoniei de căsătorie într-o regiune din Rusia. Decizia a fost luată de Oficiul de Stare Civilă din regiunea Rostov.

Documentul precizează că „exclamațiile”, „conversațiile zgomotoase”, inclusiv cele purtate la telefon, și „râsetele” nu sunt permise la ceremoniile de căsătorie din sediul stării civile. De asemenea, în timpul ceremoniilor participanții nu se pot deplasa prin încăpere, nu pot mânca, fuma și consuma alcool.

Șefa oficiului de stare civilă din regiunea Rostov, Olga Isaenko, a explicat că interdicțiile cuprinse în decret au fost, de fapt, în vigoare „dintotdeauna”.Da, căsătoria este un moment fericit… Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant în ceremonie – acesta este un moment solemn, emoționant. Nu cunosc nicio ceremonie solemnă la care să se poată râde”, a spus Isaenko. Ea a adăugat că o căsătorie „nu este o farsă”, iar oficiul „nu este un loc pentru glume”. „De obicei, oamenii sunt impresionați la aceste evenimente, pot chiar să plângă”, a mai spus ea.

O paralelă metaforică

Ca o paralelă metaforică (și având în vedere că e vorba tot despre ruși…) în celebrul film „Nunta mută” al lui Horațiu Mălăele, a cărui acțiune se petrece în martie 1953, nunta a fost întreruptă de un activist comunist de la oraș și de un ofițer sovietic care le-au adus nuntașilor la cunoștință că în acea noapte a murit conducătorul URSS Stalin, fiind decretate șapte zile de doliu internațional în care sunt interzise orice fel de manifestări cu caracter public. Astfel, organizatorii nunții au fost siliți astfel să transforme fericitul eveniment într-o nuntă mută…