Cum s-au ales fermierii cu 255 milioane de euro din PNRR

Publicat: 20 ian. 2022, 08:45, de Puterea.ro, în Agricultura , ? cititori
Cum s-au ales fermierii cu 255 milioane de euro din PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un subiect interzis pentru agricultura românească, pentru că acest sector primordial pentru economie nu a primit nimic, iată, însă, că vine și o veste bună: Misterul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a aprobat prin PNRR o investiție de 255 milioane euro pentru finanțarea de facilități de management al gunoiului de grajd.

Concret, se vor putea accesa fonduri pentru construirea de platforme și stații de compostare, platforme tipizate, fără autorizație de construire pentru fermierii mici și mijlocii până în 40 UVM, echipamente pentru comunele cu platforme comunale, stații de biogaz pentru fermele foarte mari, informează MMAP.

În ceea ce privește biodiversitatea, cei doi oficiali au agreat ca plățile NATURA 2000 să se acorde pentru pierderile de venit ale fermierilor, impuse de restricțiile din planurile de management ale ariilor naturale protejate.

Anunțul a fost făcut după întâlnirea dintre ministrul Mediului Barna Tanczos și ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu de la sediul MMAP.