Reviste cunoscute din România, pe picior de închidere?

Publicat: 21 ian. 2022, 22:30, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Reviste cunoscute din România, pe picior de închidere?

Titluri care apar de zeci de ani în România sunt sub semnul întrebării. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, urmează să-şi înceteze apariţia, ca urmare a costurilor implicate, printre care licenţele internaţionale.

City Publishing (care a preluat Burda) are mari probleme financiare: oameni care au plecat, salarii neplătite de luni de zile, procese cu angajaţii care îşi cer bani (unele câştigate) şi, mai nou, o cerere de intrare în insolvenţă, notează paginademedia.ro.

<Dragă, unde-s banii?> este titlul unei cărţi pe care un angajat City le-o recomanda, ironic, acţionarilor companiei. În ultimul an, reacţia angajaţilor a trecut de la nemulţumire şi disperare, la ironie şi, mai apoi, la procese intentate companiei”, scrie Petrișor Obae pe Pagina de Media. Din informaţiile sursei menționate, titluri precum Cosmopolitan, Harper’s Bazaar şi National Geographic nu vor mai fi editate de City Publishing.

„De pe data de 06.12. 2021 incep procesele cu City Publishing. Multa bafta tuturor colegilor! Sa se faca dreptate si sa avem parte de o judecata dreapta din partea organelor abilitate”, scria pe facebook un angajat. Paginademedia.ro a găsit pe portalul instanţelor mai multe procese angajaţii. Toţi cereau acelaşi lucru: banii pe lunile muncite, dar neplătite. O serie de alte procese care implică City Publishing sunt pe portalul instanţelor, potrivit aceleiași surse.