Covid-19. Administrarea de doze booster multiple, la intervale scurte, nu reprezintă o soluție sustenabilă pe termen lung

Publicat: 21 ian. 2022, 20:30, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Covid-19. Administrarea de doze booster multiple, la intervale scurte, nu reprezintă o soluție sustenabilă pe termen lung

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) vine din nou cu mesajul potrivit căruia administrarea mai multor doze booster la intervale scurte ”nu este o focalizare sustennabilă pe termen lung”.

Aceeași poziție este exprimată și de alte agenții de reglementare a medicamentelor, care consideră însă că ”este tot mai evidentă necesitatea” dozei booster pentru a prelungi protecția împotriva Covid-19, transmite EFE și Agerpres.

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între agențiile de reglementare a medicamentelor din diferite regiuni, prezidată de EMA și  FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamene din SUA).  În concluziile raportului, publicat vineri în urma acestei întâlniri, sunt menționate pozițiile participanților referitoare la dozele booster.

”Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi a altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung”, se arată în comunicat.