Culmile reciclării: La Buzău s-a făcut suc tonic din bradul de Crăciun al orașului

Publicat: 24 ian. 2022, 11:15, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Culmile reciclării: La Buzău s-a făcut suc tonic din bradul de Crăciun al orașului

Municipiul Buzău a consemnat în luna ianuarie o premieră în domeniul reciclării: din bradul de Crăciun, din centrul orașului, s-a produs suc tonic. Acesta este 100% natural și se prepară din cetină.

Bradul de 25 de metri, de pe platoul central al orașului Buzău, a fost predat, după Anul Nou, de către Primăria Municipiului, unui atelier artizanal care produce din cetina acestuia suc tonic.
Oana Matache, viceprimar: „Încercăm să încurajăm prin această acțiune toţi buzoienii să gândească întotdeauna cum ar putea recicla, cum ar putea refolosi, tocmai pentru a ajuta mediul. Noi în general promovăm proiecte de economie circulară”, a spus Oana Matache, viceprimar, pentru Radio România Actualități.

Roman Robert Stan, care face parte din atelierul artizanal de bere și sucuri tonice din Buzău și a preluat cetina bradului de Crăciun din orașul Buzău a oferit explicația tehnică: „Dintr-o 100 de grame de cetină noi putem face cam 1.000 de litri de tonic. Din cetina acestor brazi noi putem produce un suc tonic, care este 100% vegan, biologic. În momentul de față producem acest suc, dar îl avem cu bradul de Crăciun din Helsinki”.

Francois D’Hollander, partener la atelierul artizanal, spune că este o premieră pentru România și în plan continental doar bradul de Crăciun din Helsinki a mai fost folosit pentru producerea de sucuri tonice.