Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după preluarea naționalei: “Cred în Dumnezeu și în destin, dar cred și în muncă” (Video)

Publicat: 25 ian. 2022, 18:20, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori
Prima reacție a lui Edi Iordănescu, după preluarea naționalei: “Cred în Dumnezeu și în destin, dar cred și în muncă” (Video)

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României.  

Antrenorul a fost prezentat marți, într-o conferință de presă. Edi Iordănescu este încrezător că poate construi o formație puternică a României.

Vreau să mulțumesc domnului președinte și întregii conduceri a Federației pentru încredere. Contează foarte mult pentru mine, am simțit încredere. Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm și, cu siguranță că atunci când reprezinți România, e și o responsabilitate mare. Am încredere că putem, cu băieții, cu Federația, cu suporterii, construi o echipă care poate să ne facă mândri, să strălucească și putem face performanță. Când a venit prima discuție pentru echipa națională, am pus tot în plan secund. Pentru mine, echipa națională înseamnă enorm. Vine și din familie, continui o muncă începută cu foarte mulți ani în urmă. Cred în Dumnezeu și în destin, dar cred și în muncă. M-am inspirat din realizările tatălui meu”, a spus Edi Iordănescu.

Acesta susține că nu este deranjat că nu a fost prima variantă a conducerii FRF, pentru că antrenorii abordați înaintea sa au mai multă experiență.

”Eu am spus că orice antrenor își dorește să fie prima variantă când este abordat. Așa a fost la echipele de club pe care le-am antrenat. Am demonstrat că, atunci când e vorba de echipa națională, am capacitatea de a pune în plan secund orice orgoliu.

Latura financiară aproape nu a contat, chiar dacă e importantă pentru orice antrenor. Am capacitatea și să-mi înțeleg statutul. Consider că sunt antrenori, în momentul de față, care au experiență mai mai mare”, a mai spus Edi Iordănescu.