Covid-19. Căderea părului, erupții cutanate, semne care arată că este posibil să fi fost infectat, fără să știi

Publicat: 27 ian. 2022, 18:31, de Puterea.ro, în COVID 19 , ? cititori
Covid-19. Căderea părului, erupții cutanate, semne care arată că este posibil să fi fost infectat, fără să știi
covid-19, mască

Simptomele au fost ușoare, nu te-ai testat și totuși se poate să fi fost infectat fără să știi. Iată câteva semne expuse pe larg de The Jurusalem Post.

Gripă?

Ai avut febră, tuse și o stare de oboseală. Și tu, și medicul au pus aceste simptome pe seama gripei. Mai ales că sezonul gripei a coincis cu apariția variantei Omicron. Nadan Davidovich, director al Școlii de Sănătate Publică a Universității Ben-Gurion din Israel, membru al echipei de epidemiologi din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat pentru CNN că Israelul înregistrează, în prezent, o incidență mare a gripei, în paralel cu o creștere a morbidității legate de coronavirus, ceea ce mărește șansa existenței unei infecții combinate.

Atât virusurile gripale cât și coronavirusul afectează sistemul imunitar și simptomele asemănătoare: tuse, secreții nazale, dureri în gât, de cap, stare de oboseală. Ambele sunt contagioase și se răspândesc prin picături emise în aer, atunci când o persoană vorbește, tușește sau strănută.

Căderea părului

Cădeerea neobișnuit de mare a părului ar putea fi un semn al infectării cu noul coronavirus. Un studiu publicat în revista The Lancet arăta că 22% dintre pacienți suferă de căderea părului chiar și șase luni de la infectare, mai afectate fiind femeile.  

Cercetătorii, care au analizat simptomele pe termen lung ale infecției cu noul coronavirus, au descoperit că 359 din 1.655 de pacienți din Whuhan au suferit de căderea părului. Observațiile indică faptul că, pe termen lung, căderea părului este un simptom principal al Covid-19, împreună cu starea de oboseală, dificultăți de respirație, dureri articulare.

Familia ta a fost bolnavă

Dacă membrii familiei tale au fost bolnavi, cu excepția ta, este posibil ca inclusiv tu să fi fost infectat și să nu știi. Multe persoane infectate prezintă simptome ușoare, pe care le ignoră, sau sunt asimptomatice. Or, se știe că varianta Omicron produce simptome mult mai ușoare comparativ cu celelalte variante, în special în cazul persoanelor vaccinate.

Ai avut probleme cu stomacul

Infecția cu noul coronavirus este o boală respiratorie. Totuși nu toate persoanele bolnave tușesc sau au probleme de respirație. Sunt unele persoane pentru care diareea poate să fie primul semn de infecție. CDC (Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor) din SUA  au inclus diareea pe lista simptomelor Covid.

Potrivit cercetărilor, persoanele cu sistem imunitar slăbit au un risc mai mare de a prezenta diaree sau alte simptome gastro-intestinale în urma infecției cu Omicron.

Ai avut o infecție la ochi

Conform Academiei Americane de Oftalmologie, inflamația oculară sau conjunctivita poate fi un simptom viral, deși este foarte rar. Rapoartele despre simptomul de ochiul roșu ca semn al infecției au început în luna martie anul trecut.

Ai avut o erupție cutanată sau o infecție la degetele picioarelor

Un studiu spaniol, de dimensiuni mai mici, a descoperit cinci tipuri de erupții cutanate, inclusiv infecții la degetele picioarelor în cazul persoanelor cu Covid. Potrivit acestui studiu, erupția apare în principal la pacienții tineri și este persistentă câteva zile. Cercetătorii spanioli au fost surprinși de numărul mare și de varietatea tipurilor de erupții cutanate observate la pacienți cu coronavirus. De asemenea, există rapoarte privitoate la ceea ce s-a numit ”degetele de la picioarele cu coronavirus, o erupție care apare chiar în absența altor simptome. Dr. Garcia Doble din Spania spune că cea mai comună formă de erupție este cea maculo-papulară, sub forma unor pucnte mici, umflături plate, roșii, predominante în partea superioară a corpului.