Sindicaliștii STB anunță plângeri penale pe adresa conducerii societății de transport și a primarului Nicușor Dan

Publicat: 03 feb. 2022, 09:35, de Puterea.ro, în News , ? cititori
Sindicaliștii STB anunță plângeri penale pe adresa conducerii societății de transport și a primarului Nicușor Dan

Nemulțumiți de acuzațiile directorului general Adrian Criț, ce reclama furturi de combustibil și de piese de schimb, sindicaliștii din Societatea de Transport București au anunțat că vor depune plângeri penale pe adresa lui. Vizat este și edilul Nicușor Dan, care s-ar fi antepronunțat în cauza cercetării disciplinare a angajaților.

Într-un comunicat de presă transmis joi de Biroul Permanent al Sindicatului Transporturi București (STB), sunt avute în vedere „acuzele, șantajul, amenințările cu concedieri în masă și prezentarea unor informații care nu sunt conforme cu realitatea”.

Principalul vizat este directorul general Adrian Criț, care ar fi declarat că „furturile de combustibil sunt la ordinea zilei, avem plângeri penale efectuate. Pe de altă parte, piesele și componentele comandate dispar din punctele de lucru”. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că s-ar fi sugerat astfel opinei publice că ,,supraconsumul” este similar cu ,,furtul”, iar salariații sun hoți de combustibil și piese de schimb, descoperind la autobaze un supraconsum de 220 de tone motorină.

Sindicaliștii reclamă și faptul că directorul general a ,,forțat” salariați să participe în comisiile de cercetare disciplinară, dându-le dispoziție clară că dacă nu vor propune concedierea celor care au refuzat să iasă în traseu, chiar ei, cei din comisii, vor fi ceretați disciplinar.

Faptul că Primarul General s-a antepronunțat în ce privește cercetările disciplinare declarând: „O să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă” iar directorul general a afirmat: „Cu siguranță o să fie angajați concediați, după analiza din comisiile de cercetare disciplinară”.

Faptul că atât Primarul General cât și directorul general vehiculează fel de fel de cifre drept prejudiciu cu scopul vădit de a pune opinia publică și cetățenii împotriva salariaților STB SA. Toate aceste declarații mincinoase la adresa Sindicatului și a persoanelor din conducerea acestuia, ne-au determinat să luăm atitudine și vom face la rândul nostru plângeri penale celor care au făcut aceste declarații”, transmite Biroul Permanent al STB.

Reprezentanții Primăriei Generale a Municipiului București nu ne-au oferit deocamdată un punct de vedere referitor la intențiile exprimate de sindicaliști.