Fosta consilieră a lui Ronald Reagan a solicitat cetățenie rusă

Publicat: 06 feb. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Fosta consilieră a lui Ronald Reagan a solicitat cetățenie rusă

Suzanne Massie, care a consiliat guvernul SUA și pe fostul președinte Ronald Reagan în anii 1980, a explicat pentru Russia Today de ce a solicitat cetățenia rusă și a dezvăluit câteva detalii despre fostul ei șef.

Massie, care a vizitat pentru prima dată URSS în anii 1960, a scris despre Rusia toată viața. Ea a scris cinci cărți pe acest subiect, inclusiv „Țara păsării de foc: frumusețea Rusiei vechi”, lucrarea care l-a impresionat atât de mult pe președintele Reagan. Vorbind despre solicitarea ei pentru un pașaport rusesc, ea a spus că „singurul motiv pentru care se întâmplă acest lucru este pentru că am vrut să pot scrie următoarea mea carte aici, în Rusia… pentru a putea veni ușor, stai cât mai mult timp. după cum trebuie, să-mi fac treaba.”

I-am informat pe americani de la început. Nu îmi pierd cetățenia americană”, a spus Massie, care are și un pașaport elvețian, adăugând că guvernul SUA este conștient că „toată munca mea din ultimii ani a avut loc aici, în Rusia, pentru că scopul meu este întotdeauna să încerc să explic Rusia mai bine și mai complet decât o știu mulți americani.