Cămătar arestat la Roma

Publicat: 09 feb. 2022, 20:45, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Cămătar arestat la Roma

Un bărbat din Roma, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat de carabinieri cu acuzația de camătă și extorcare de bani.

Mai bine de un an, el a amenințat, înjurat, agresat verbal și fizic, hărțuit, speriat, umilit o femeie căreia îi împrumutase 4000 de euro.

„Îți dau foc, fac masacru, te omor, îți omor soțul, pun foc la casă, te dau violatorilor!”… Așa și în multe alte feluri a tot amenințat-o cămătarul pe femeie.

Aceasta, cu un venit lunar de 700 de euro și cu o datorie de 27 de mii de euro la chiria apartamentului în care locuiește, a apelat la cămătarul de 30 de ani pentru un împrumut de 4 mii de euro. A restituit două mii de euro în câteva luni și a încheiat o înțelegere cu acesta ca să plătească celelalte două mii de euro cu o dobândă de o mie de euro.

Numai că, la câteva zile, cămătarul a cerut 40 de mii de euro dobândă. După negocieri, implorări, lacrimi, a scăzut la 20 de mii, și, în final, la șase mii de euro. Dar, s-a răzgândit iar și a cerut 15000 de euro dobândă. A fost momentul în care femeia a considerat că trebuie să pună capăt calvarului. Și a făcut plângere la comandamentul de carabinieri, unde a arătat, inclusiv faptul că a fost agresată fizic de cămătar, chiar acasă la ea.

De mai multe ori. Cămătarul a fost arestat și va răspunde pentru infracțiunile de camătă și extorcare. Are circumstanța agravantă de a fi săvârșit infracțiunea în dauna persoanelor aflate în nevoie.