O persoană din trei cu vârste de peste 65 de ani dezvoltă o altă problemă de sănătate după Covid-19

Publicat: 11 feb. 2022, 12:00, de Puterea.ro, în COVID 19 , ? cititori
O persoană din trei cu vârste de peste 65 de ani dezvoltă o altă problemă de sănătate după Covid-19
bătrâni, bătrânețe

Un studiu recent arată că 32% dintre persoanele cu vârste peste 65 de ani dezvoltă o problemă sănătate persistentă după Covid-19.

Datele oficiale indică faptul că, la nivel global, peste 400 de milioane de persoane au fost infectate cu SARS-COV-2. Potrivit specialiștilor, o parte – deloc neglijabilă – dintre aceste persoane vor rămâne cu sechele pe termen lung, care au nevoie de îngrijire medicală. Trebuie subliniat că majoritatea pacienților cu Covid-19 din secțiile de terapie intensivă sunt din grupa de vârstă peste 65 de ani, fiind și ce mai expuși la sechele post-Covid.

Un studiu apărut în The British Medical Journal semnalează că o persoană din trei cu vârste peste 65 de ani dezvoltă o problemă de sănătate în decurs de 21 de zile după Covid-19. Adică cu 11% mai mult comparativ cu cele care nu au contractat boală. Această cifră a fost obținută după analizarea datelor privind starea de sănătate a 130.000 de seniori infectați cu SARS-COV-2 în 2020, în Statele Unite.

Printre simptomele post-Covid identificate în numeroasele studii pe acest subiect sunt: insuficiență respiratorie, oboseală, hipertensiune, pierderi de memorie, probleme renale, tulburări mintale, coagulopatie, tulburări de ritm cardiac. Trebuie știut că și alte infecții respiratorii pot fi asociate cu sechele similare.

Comparând pacienții afectați de Covid-19 cu cei afectați de o altă boală respiratorie, cercetătorii au reținut că riscurile de demență, insuficiență respiratorie și oboseală reprezintă sechelele cele mai importante în cazul celor cu Covid.