Un club din Liga 1 a fost depunctat de Comisia de Disciplină

Publicat: 11 feb. 2022, 17:13, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori
Un club din Liga 1 a fost depunctat de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, vineri, ca Gaz Metan Mediaş să fie depunctată cu două puncte. De asemenea, gruparea ardeleană a primit și interzicerea dreptului de a transfera şi legitima jucători, din cauza datoriilor către Ronaldo Deaconu care se ridică la 110.000 de euro. Următorul termen e 2 martie 2022. 

“Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaş – Neexecutare Hotărâre CNSL – În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu măsura interzicerii dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi cu scăderea a două puncte pentru perioada 25.01.2022-08.02.2022. Termen 02.03.2022”, se arată pe lpf.ro.

Articolul invocat în decizie prevede următoarele:

Articolul 85 – Refuzul sau omisiunea aplicării hotărârii 1 Clubul care nu plăteşte unei alte persoane sau FRF/LPF/AJF execută obligaţiile stabilite, în termen de 30 de zile de la data comunicarii hotararii, o sumă de bani, integral sau parţial, deşi există în acest sens o hotărâre definitivă a unui organism jurisdictional al FRF/LPF/AJF şi/sau TAS: b) i se va interzice dreptul de a transfera si/sau legitima jucatori in calitate de club cesionar si i se vor scadea puncte. Scaderea de puncte se aplica asupra celor acumulate in campionat de echipa de categoria cea mai ridicata, urmand ca , la fiecare 15 zile calendaristice de intarziere de plata, calculate de la data expirarii termenului de gratie, echipei in cauza sa i se scada cate 2 puncte”.