De ce Kremlinul forțează cartea războiului: Eugen Tomac, despre elita politică a Rusiei

Publicat: 14 feb. 2022, 22:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
De ce Kremlinul forțează cartea războiului: Eugen Tomac, despre elita politică a Rusiei

Moscova nu a renunțat niciodată să amenințe cu forța statele din regiune pentru a le menține în zona sa de influență, a declarat eurodeputatul PMP Eugen Tomac. Politicianul mai spune că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este dispus să destabilizeze Europa doar pentru a prinde un loc în paginile de istorie alături de Stalin.

Pentru a înțelege de ce Kremlinul forțează astăzi cartea războiului, trebuie să analizăm câteva aspecte care țin de modul în care a evoluat clasa politică a Rusiei după căderea URSS. În primul rând, Moscova nu a renunțat niciodată să amenințe cu forța statele din regiune pentru a le menține în zona sa de influență. Pentru a opri unirea R. Moldova cu România a creat conflictul transnistrean, iar astăzi în această regiune se află ilegal armata rusă. De 30 de ani. Tot Rusia a atacat militar Georgia și a anexat Crimeea”, a scris Eugen Tomac, duminică, pe Facebook.

Potrivit eurodeputatului, elita politică a Rusiei trăiește un complex uriaș și o frustrare profundă, pe care nu le mai poate ascunde. „Dorința statelor din fostul bloc sovietic de a scăpa de sub influența Kremlinului a crescut la Moscova un curent propagandistic tot mai agresiv în ultimele decenii. Unul din vectorii cei mai vizibili cu un discurs antioccidental virulent este Vladimir Jirinovski, considerat a fi unul dintre ideologii lui Putin.

Practic, pentru a înțelege ce face Rusia astăzi trebuie să-l cunoști bine pe Jirinovski, cel care exprimă cel mai fidel starea de frustrare a Rusiei lui Putin”, a adăugat el.Eugen Tomac spune că Rusia de astăzi este una „izolată” și „prăbușită economic”.„Avem astăzi o Rusie izolată, prăbușită economic, cu o populație ținută în teroare și sărăcie, cu o armată alimentată propagandistic și pregătită oricând să execute ordinul unui lider dispus să destabilizeze Europa doar pentru a prinde un loc în paginile de istorie alături de Stalin”, a mai afirmat oficialul european.