Covid-19. Danemarca pregătește o premieră mondială: să pună punct campaniei de vaccinare

Publicat: 19 feb. 2022, 18:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Covid-19. Danemarca pregătește o premieră mondială: să pună punct campaniei de vaccinare

Danemarca a anunțat oficial că este posibil ca, în următoarele săptămâni, să stopeze campania de vaccinare contra Covid-19. Ceea ce ar fi o premieră la nivel mondial.

După ce a ridicat toate restricțiile, inclusiv purtarea măștii, Danemarca intenționează să pună punct și campaniei de vaccinare contra Covid-19, a precizat într-un comunicat Consiliul național pentru sănătate din Danemarca.

Motivele acestei decizii avansate de guvernul danez sunt rata ridicată de vaccinare a populației și scăderea numărului cazurilor grave provocate de boală. La data de 16 februarie, 83% dintre danezi erau vaccinați cu schema inițială completă și 62%, cu doza de rapel, potrivit site-ul Our World in Data.

Tot potrivit Our World in Data, Danemarca înregistrează, în prezent, aproximativ 40.000 de noi cazuri zilnic la o populație de aproape 6 milioane de locuitori.  Dar importantă este situația din spitale, care este sub control, deoarece numai 25 de pacienți cu Covid-19 erau, la începutul acestei săptămâni, în secții ATI.

Guvernul consideră că vârstnicii și persoanele din azile care au primit a treia doză au o bună protecție.  Referitor la persoanele sub 18 ani, guvernul a transmis că această grupă de vârstă are deja o imunitate ridicată și sunt riscuri reduse de a face o formă gravă de boală. Este și motivul pentru care autoritățile daneze au anunțat că nu doresc administrarea dozei a treia persoanelor sub 18 ani, nici a patra doză persoanelor în vârstă sau  celor vulnerabile.