Iohannis: România trimite în Ucraina muniție, combustibil, echipament militar, alimente și medicamente

Publicat: 27 feb. 2022, 16:00, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Iohannis: România trimite în Ucraina muniție, combustibil, echipament militar, alimente și medicamente

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va trimite ajutoare către Ucraina, sub formă de muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!”, a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook. 

Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare – combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente – în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Totodată, Guvernul şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua răniţi ucraineni în reţeaua sanitară din România.