Cine este Valentina Matvienko, ucraineanca din anturajul lui Vladimir Putin, alături de care ia cele mai importante decizii

Publicat: 06 mart. 2022, 10:00, de Puterea.ro, în News , ? cititori
Cine este Valentina Matvienko, ucraineanca din anturajul lui Vladimir Putin, alături de care ia cele mai importante decizii
Sursa foto: Facebook

Chiar dacă ieri a apărut la o masă plină de femei frumoase, stewardesee, rar sunt întâlnite femei în anturajul lui Vladimir Putin, dar și mai rar se sfătuiește cu o femeie. Nu este, însă, cazul Valentinei Matvienko, o doamnă de fier a Rusiei, alături de care Putin, a luat, de multe ori, unele dintre cele mai importante decizii.

Valentina Ivanovna Matvienko este un politician rus, în vârstă de 72 de ani. S-a născut pe 7 aprilie 1949 la Șepetivka, în Ucraina. Timp de opt ani, între 2003 și 2011, Valentina Matvienko a fost guvernatorul Sankt-Petersburgul . De asemenea, Valentina Matvienko a fost ambasadorul Rusiei în Malta și în Grecia. În decursul regimului comunist, a fost membru al Partidului Comunist din URSS.

În prezent, Valentina Matvienko este președintele Consiliului Federației Ruse, uan dintre cele mai importante funcții în stat. Ea a supravegheat votul Camerei Superioare pentru a viza desfășurarea forțelor ruse în străinătate, deschizând calea pentru invazie. În prezent, Matvienko participă la aproape toate discuțiile lui Putin legate de invazia din Ucraina, fiind unul dintre strategii săi.

Valentina Matviyenko a participat și la anexarea Crimeei, fiind una dintre consilierii de încredere ai președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

În perioada 1998 – 2003 a fost vice-premierul Rusiei. Este căsătorită cu Vladimir Vasilyevich Matviyenko, alături de care are un fiu, pe Sergei Matviyenko, cunoscut pentru viața sa extravagantă și plină de lux pe care o trăiește în Europa Occidentală.