Gest impresionant în Franța: Un român fără adăpost și-a donat economiile pentru victimele inundațiilor

Publicat: 16 oct. 2020, 12:10, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Gest impresionant în Franța: Un român fără adăpost și-a donat economiile pentru victimele inundațiilor
Un român fără adăpost și-a donat economiile pentru victimele inundațiilor

Presa franceză este impresionată de gestul unui român care trăiește pe străzile din Nisa. Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut drept Jojo, și-a donat economiile pentru a ajuta victimele inundațiilor, scrie Paris Match.

Ion-Nelu Gioroiu, un român fără adăpost din Nisa, a adunat 150 de euro din vânzarea unei reviste publicate de asociația Solidarity 06 în beneficiul celor fără adăpost. El a donat această sumă victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes.

Sunt peste patru ani de când Jojo, în vârstă de 52 de ani, a dormit pe străzile din Nisa. Dar zilele trecute, impresionat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, românul și-a donat economiile pentru ajutorarea acestora.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg. Știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat să doneze. Mi-a spus că a reușit să pună niște bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce înseamnă să rămâi fără tot…. a scos două pungi cu bancnote mici și a insistat să le luăm”, a scris pe Facebook un reprezentant al asociației care aduna fonduri pentru victimele inundațiilor.

https://www.facebook.com/solidarite06/posts/212187596908026

Abandonat la nașterea în Craiova, Jojo a crescut într-un orfelinat în perioada comunistă, apoi a plecat din țară pentru a munci în Italia și mai apoi în Franța. Aici a făcut muncă de grădinar, dar a locuit mereu pe străzi, în ultima perioadă lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (Mamac) din Nisa.