UPDATE: Explozie la miezul nopții în Croația. Drona care s-a prăbuşit a survolat Ungaria şi România, venind dinspre Ucraina (VIDEO)

Publicat: 11 mart. 2022, 20:29, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
UPDATE: Explozie la miezul nopții în Croația. Drona care s-a prăbuşit a survolat Ungaria şi România, venind dinspre Ucraina (VIDEO)

UPDATE: O dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria, a declarat vineri premierul croat Andrej Plenkovic. ”De ce s-a întâmplat acest lucru, dacă este vorba despre o eroare sau o pierdere a controlului, nu o putem spune cu certitudine în acest moment”, a mai afirmat premierul croat.

O explozie s-a auzit brusc, în miezul nopții de joi spre vineri, într-un carier al capitalei Croației. Martorii au anunțat poliția și au declarat că mai multe piese dintr-un „aparat de zbor” ar fi picat în apropierea unui cămin studențesc. Situația bizară din Zagreb a devenit virală în online, în ultimele ore.

Într-o zonă din cartier a fost descoperit un crater cu o adâncime de aproape trei metri. În plus, au fost găsite chiar și două parașute, abandonate în apropiere, semn că doi piloți s-ar fi catapultat imediat, pentru a evita decesul.

Polițiștii au ajuns rapid la locul craterului și au constatat că într-adevăr, este vorba despre resturile unui aparat de zbor. Zona a fost securizată de poliția militară. Până în prezent, nu este cunoscută cauza prăbușirii și despre ce aparat zburător este vorba. Din primele informații, o dronă rusească Tupolev de generație veche s-ar fi defectat și s-ar fi descompus în aer.

Doar Ucraina mai folosește echipamente atât de vechi, însă este bizară prezența unor astfel de drone la 2.000 de kilometri depărtare de Kiev, potrivit presei locale.