Avertisment europarlamentar: O să vină foamete în UE! În Ucraina nu e nicio palmă de pământ lucrată!

Publicat: 16 mart. 2022, 20:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Avertisment europarlamentar: O să vină foamete în UE! În Ucraina nu e nicio palmă de pământ lucrată!

Europarlamentarul român, Daniel Buda – vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, trage un serios semnal de alarmă cu privire la faptul că Europa este amenințată de o criză alimentară severă dacă nu sunt luate măsurile necesare.

Buda spune că în Ucraina, un important producător de cereale la nivel global, la acest moment, fermierii nu s-au apucat de arat din cauza războiului, ceea ce pune în pericol producția agricolă din acest an.

“Am fost acum 3 zile, în Ucraina, cu ajutoare și nici o palmă de pământ nu este lucrată. Deși acolo se puteau lucra pământurile în această perioadă dat fiind faptul că temperatura permitea acest lucru. Deci ne va paște o criză alimentară severă în perioada următoare și Dumneavoastră de la Comisie stați blocați în niște hârtii și vă gândiți că poate o să vină o boală în Uniunea Europeană. Nu o să vină o boală, o să vină foamete în UE dacă nu sunteți conștienți și dacă nu luați măsurile necesare și suficiente pentru a preveni acest lucru!”, a avertizat  europarlamentarului român pe decidenții de la nivel european, potrivit agrointel.  

Recent, și președintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe fermieri să-și lucreze pământurile, pentru că altfel vom asista la o criză umanitară nu doar în Ucraina, ci și pe întreg globul.