Pacient infectat cu noul coronavirus, în stare gravă, transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter

Publicat: 19 iul. 2020, 12:41, de Mihaela Ionescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Pacient infectat cu noul coronavirus, în stare gravă, transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter

Un pacient infectat cu noul coronavirus, aflat în stare gravă, a fost transportat de la Focșani la București cu un elicopter, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență, care face apel la purtarea măștii de protecție și respectarea tuturor măsurilor.

”În vederea îngrijirii şi monitorizării optime a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului pe cale aeriană a unui pacient aflat în stare gravă de la secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Focşani către Bucureşti”, a transmis, duminică, DSU.

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

”Dată fiind situaţia creşterii zilnice a numărului de cazuri privind pacienţii internaţi pe Secţiile de ATI, facem un apel la responsabilitate, subliniind încă o dată importanţa purtării măştii de protecţie, spălarea corectă a mâinilor şi totodată evitarea zonelor aglomerate‼”, a mai transmis DSU.