Soldații ruși se împușcă singuri, ca să scape de front

Publicat: 20 mart. 2022, 14:08, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Soldații ruși se împușcă singuri, ca să scape de front

Publicația Nexta din Belarus acreditează ideea că soldații ruși – cei mai mulți recruți fără experiență, după cum s-a văzut din diverse transmisiuni – se autovătămează ca să scape vii din războiul declanșat de șeful lor suprem, Vladimir Putin.

Respectiva publicație ar fi în posesia unei înregistrări, în care soldații ruși confirmă că s-au împușcat în picioare ca să nu fie uciși pe front.  Într-o înregistrare audio, Nexta prezintă următorul fragment: „Au tras în noi timp de 14 zile. Ne este frică. Furăm mâncare, intrăm în case. Omorâm civili”, spun soldații ruși.

Care continuă: „Ofițerii ruși s-au împușcat în picioare pentru a merge acasă. Sunt cadavre peste tot. Soldații caută și ei muniție ucraineană pentru a putea să se împuște în picioare și să ajungă la spital”.

Desigur, noi nu știm cum stau lucrurile. Dacă soldații din trupele lui Putin chiar recurg la auto-împușcare cu muniție ucraineană, sau nu. Cert este faptul că, o astfel de practică nu e nouă printre soldați. În toate războaiele au existat unii care s-au temut de moarte și au recurs la autovătămare ca să scape.

Din păcate, și autorănirea poate să fie cu dus și întors, existând riscul să-și facă fix cu mâna lor probleme grave, care pot să ducă la deces.