Broccoli, varză… o soluție naturală contra SARS-COV-2!

Publicat: 28 mart. 2022, 14:00, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Broccoli, varză... o soluție naturală contra SARS-COV-2!

Un grup de cercetători de la Johns Hopkins Children’s Center au studiat modul cum unele plante, printre care broccoli și alte crucifere, ar putea influența răspândirea coronavirsului SARS-COV-2.

Experiențele efectuate în laborator au permis descoperirea că în broccoli și alte crucifere avem o armă puternică contra SARS-COV-2 și a răcelilor de sezon. Aceste concluzii au fost publicate anul acesta la 18 martie, în revista Communications Biology.

Acest studiu a scos în evidență că sulforafanul, un produs de origine vegetală, are capacitatea de a inhiba replicarea SARS-COV-2. Acest compus este prezent, în special, în broccoli, varză, varză de Bruxelles. Atenție,  nu e cazul să vă grăbiți în farmacii pentru suplimente cu sulforafan.

Cercetătorii insistă asupra necesității efectuării altor studii privind eficacitatea sulforafanului. În urmă cu mai mulți ani, cercetătorii au identificat în premieră că acest compus are proprietăți de ”chimio-preventiv”.

În acest studiu, cercetătorii au expus celulele la  sulforafan, timp de una-două ore, înainte de a le infecta cu SARS-COV-2 și coronavirusul răcelii. Ei au descoperit că sulforafanul, chiar în concentrații mici, reduce replicarea cu 50% a șase sușe ale SARS-COV-2, inclusiv a variantelor Delta și Omicron, și a coronavirusului gripei.

Alte teste au permis cercetătorilor să observe că administrarea a 30 de miligrame de sulforafan/kg greutatea la șoareci, înainte de infectare cu SARS-COV-2, a redus semnificativ pierderea în greutatea corpului asociată cu infecția virală. Și încă un avantaj: a permis reducerea inflamației la nivelul plămânilor.