Cea mai mare companie din Ucraina își reia producția

Publicat: 31 mart. 2022, 12:31, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Cea mai mare companie din Ucraina își reia producția

Cea mai mare companie din Ucraina, combinatul minier și metalurgic ArcelorMittal Krîvîi Rih (regiunea Dnipropetrovsk) se pregătește să reia producția.

Acest lucru a fost transmis printr-un comunicat de presă, conform agenției de știri Ukrainski Novini.

„După oprirea forțată din martie, ArcelorMittal Krîvîi Rih pregătește furnalul Nr. 6 pentru repornire. Cu condiția ca ostilitățile să nu escaladeze și să nu amenințe aprovizionarea cu materii prime și energie, compania ia în considerare posibilitatea reluării producției la furnalul nr. 6 în aprilie. Pentru funcționarea sa stabilă, compania va crea o insulă energetică independentă în infrastructura și sistemul de comunicații al întreprinderii. Acest lucru este necesar pentru a preveni oprirea furnizării de energie electrică, gaze naturale sau apă în cazul încetării bruște a furnizării de energie electrică, gaze naturale sau apă”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, reluarea producției Arcelor Mittal Krîvîi Rih va avea loc în etape pentru a asigura siguranța maximă a angajaților care lucrează în condiții de alarme aeriene constante.

În același timp, din cauză că porturile Odesa și Nikolaev sunt blocate, compania ar trebui să se reorienteze în mod eficient către transportul de mărfuri pe calea ferată și să stabilească livrări de cărbune și alte materii prime de bază pentru producție.

„Acum, compania depune toate eforturile pentru a păstra forța de muncă și pentru a asigura un nivel adecvat de sprijin social. În aprilie, Arcelor Mittal Krîvîi Rih va plăti integral salariile tuturor angajaților implicați în producție sau muncă la distanță, precum și tuturor angajaților implicați în Forțele Armate ale Ucrainei sau în apărarea teritorială. Cei care, după suspendarea producției, sunt în perioada de șomaj tehnic, primesc 2/3 din salariu”, se arată în comunicat.

Pe 3 martie, holdingul internațional Arcelor Mittal a decis să suspende producția de oțel la Arcelor Mittal Krîvîi Rih, pentru a asigura siguranța angajaților și a activelor.

Compania deținută de ArcelorMittal din 2005 este cea mai mare din Ucraina, producând peste 7 milioane de tone de oțel brut și exploatând peste 17 milioane de tone de minereu de fier.