Țara care vrea să elimine carantina pentru majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc de Covid-19

Publicat: 01 apr. 2022, 21:00, de Raluca I. Heroiu, în COVID 19 , ? cititori
Țara care vrea să elimine carantina pentru majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc de Covid-19
Israelul intră în lockdown pentru a treia oară

Germania intenţionează să elimine obligativitatea carantinei pentru majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc de Covid-19, arată o propunere de joi a Ministerului Sănătăţii.

Conform regulilor existente, persoanele cu Covid-19 trebuie să stea în carantină timp de cel puţin şapte zile. Ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, vrea să schimbe această regulă într-o autoizolare voluntară de cinci zile, cu recomandarea unui test pentru Covid-19 la sfârşitul acelei perioade, arată propunerile văzute de Reuters.

Conform planurilor elaborate de minister şi de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, lucrătorii din domeniul sănătăţii ar trebui în continuare să se izoleze timp de cinci zile şi să necesite un test PCR negativ pentru a ieşi din carantină.

Propunerile, care nu au fost încă discutate cu autorităţile din cele 16 state federale ale Germaniei, au apărut după ce cazurile de Covid-19 au crescut în ultimele săptămâni, afectând personalul din spitale şi multe alte locuri de muncă.

Cifrele zilnice au scăzut din nou în ultimele zile, Institutul raportând joi 274.901 de noi infecţii,  numărul total de cazuri de când a început pandemia depăşind 21,1 milioane, cu aproape 130.000 de decese.

Separat, Bild a spus că guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost forţat să renunţe la planurile de introducere a vaccinurilor obligatorii împotriva Covid-19 pentru toată populaţia cu vârsta peste 18 ani deoarece nu poate strânge o majoritate pentru această regulă în Parlament.

În schimb, guvernul ar dori să adopte o lege care să facă vaccinările obligatorii pentru cei cu vârste de peste 50 de ani.

Întrebat despre articol în cadrul unei conferinţe de presă, Scholz a spus că guvernul său este în curs de a construi o majoritate în parlament, fără a oferi detalii suplimentare.