FOTBAL Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, are cancer

Publicat: 04 apr. 2022, 12:30, de Otilia Caloian, în SPORT , ? cititori
FOTBAL Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, are cancer
Sursa foto: Facebook

Selecţionerul echipei de fotbal a Olandei, Louis van Gaal, a declarat, duminică seară, într-un interviu televizat că suferă din 2020 de un cancer de prostată, care nu-l va împiedica însă să meargă în Qatar la Cupa Mondială, ce va avea loc în perioada 21 noiembrie-18 decembrie, informează AFP.

„Jucătorii mei nu au ştiut acest lucru”, a declarat van Gaal (70 ani) pentru postul de televiziune RTL, precizând că a fost supus deja la 25 de şedinţe de radioterapie, în special seara sau noaptea în timpul stagiilor de pregătire ale echipei olandeze, repartizată în Grupa A la Cupa Mondială alături de Qatar, Senegal şi Ecuador.

„Jucătorii cred că eu sunt într-o stare bună de sănătate, dar nu sunt”, a adăugat tehnicianul, precizând că diagnosticul de cancer a fost pus în 2020 şi tratamentul a început în 2021.

În ultimele patru ferestre internaţionale, van Gaal a explicat că mergea seara la spital, prin „uşa din spate”, pentru a primi tratamentul pe care l-a calificat „preferenţial”.

„Familia şi prietenii erau la curent, dar nu şi jucătorii. Nu se spun astfel de lucruri persoanelor cu care munceşti, pentru că poate influenţa”, a explicat el.

„Şi acest lucru face parte din viaţa mea”, a adăugat tehnicianul, invitat în platoul unui post de televiziune cu ocazia lansării unui film despre viaţa sa, intitulat Louis.

„Am trecut prin multe momente dificile în viaţa mea, de boală şi de moarte. Probabil am devenit mai bogat în calitate de persoană din cauza acestor experienţe”, a adăugat antrenorul care se află la al treilea său mandat la cârma Olandei (după 2000-2001 şi 2012-2014).

Prima soţie a lui Van Gaal a decedat în urma unui cancer de pancreas.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele