Jucării pentru copiii uciși ai Ucrainei, pe stadionul din Atena

Publicat: 11 apr. 2022, 18:45, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Jucării pentru copiii uciși ai Ucrainei, pe stadionul din Atena

După 44 de zile de război, în Ucraina au murit, printre multe alte victime, și 176 de copii. Și, pentru fiecare copil mort, jucătorii de la Șahtior Donețk, care au purtat tricouri pe care erau înscrise numele orașelor Mariupol, Irpin, Bucha, au așezat pe scaunele goale din tribune, câte o jucărie.

Să vedem despre ce e vorba… Îndrăgita echipă de fotbal pe care am numit-o mai sus a înfruntat-o sâmbătă – pe stadionul Karaiskakis din Atena, în cadrul turneului caritabil pentru pace, organizat pentru ajutorarea victimelor de război, pe Olympiakos Atena.

Echipa Șahtior Donețk, condusă de antrenorul italian Roberto De Zerbi, participă la turneul „Fotbal pentru Pace”. Toate fondurile strânse sunt donate ucrainenilor aflați în dificultate din cauza războiului.

În meciul de sâmbătă, când au fost așezate jucării pe scaunele din tribune, echipa Greciei a câștigat meciul cu 1-0, prin golul înscris de Tiquinho. Însă, pentru că meciul a fost unul caritabil, nu a avut nicio importanță cine a câștigat. Mesajele transmise de jucătorii ucraineni au fost primite cu mare entuziasm de cei peste cinci mii de spectatori prezenți în tribunele stadionului atenian.

Lumea a conștientizat dramele care au loc în Ucraina și a păstrat un moment de reculegere pentru victimele nevinovate ale războiului, aici, desigur, intrând și cei 176 de copii care au murit de la începutul războiului până acum.

„Să folosim fotbalul ca un instrument pentru pace”, a spus directorul sportiv al Olympiacos, Christian Karembeu, la finalul meciului. „Prin aceste meciuri, vrem să vorbim despre pace, nu despre război, în Ucraina. Trebuie să punem capăt acestei nebunii, ca să revenim la viața normală și să reconstruim țara!” a adăugat omologul său Serghei Palkin.

Mai trebuie precizat că pe piepturile tricourilor jucătorilor scria mare „No War!”. Turneul caritabil de fotbal continuă.