Top 5 cele mai frumoase orașe din România unde merită să trăiești

Publicat: 24 apr. 2022, 12:00, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Top 5 cele mai frumoase orașe din România unde merită să trăiești

Oricât de multe nemulțumiri au cetățenii legate de țara lor de origine, România este, de fapt, o țară foarte frumoasă cu numeroase oportunități de dezvoltare. Avem regiuni care îndeplinesc cu brio standardele înalte de viață și în care merită să locuiești.

Credit Europe a realizat un top al celor mai bune orașe de locuit în România.

Cluj-Napoca

Nu este de mirare că orașele din Transilvania sunt astăzi printre cele mai căutate, atât de studenți, dar și de familii cu copii care vor să le ofere acestora un viitor mai bun. Cluj-Napoca este unul dintre orașele care se dezvoltă accelerat, adoptând soluții inovative pentru crearea unui mediu confortabil și sigur pentru locuitorii săi. În același timp, își păstrează amprenta istorică și culturală, punând în valoare centrele culturale și artiștii locali, promovând totodată şi evenimentee de interes internațional, precum Untold, Electric Castle sau TIFF. Dar, odată cu această creștere benefică pentru oraș și cetățeni, costurile locuințelor s-au ridicat și ele într-un timp foarte scurt. Dacă te decizi să te muți în Cluj-Napoca, va trebui să folosești un calculator pentru creditul ipotecar ca să-ți dai seama cum se vor împărți resursele tale financiare.

Iași

Amplasat în inima Moldovei, orașul Iași a devenit unul dintre cele mai importante centre de tehnologia informației din România. De ce? Pentru că acesta găzduiește cel mai mare centru universitar din domeniul IT, unde studenții pot să profeseze și să se dezvolte armonios. Dacă ne gândim la costurile pentru locuit, acestea sunt proporționale cu standardele înalte de viață pe care le oferă orașul, dar nu sunt la fel de mari precum în București sau Cluj-Napoca.

Achiziționarea sau închirierea unui apartament în Iași este o alegere ideală pentru persoanele care își doresc să lucreze în industria IT și să se bucure de multiculturalismul pe care-l pune Iași-ul la dispoziție.

Timișoara

Deși pare că se află la sfârșitul hărții României, Timișoara primește acest avantaj de a îngloba stilul de viață Occidental cu diversitatea, multiculturalismul, toleranța și istoria românească. Nu degeaba numărul oamenilor care vin și se stabilesc în Timișoara este mai mare decât al celor care pleacă.

Sibiu

Deși este mai mic ca dimensiuni și număr de locuitori decât cele menționate anterior, orașul Sibiu este ideal pentru persoanele care vor să se stabilească într-un loc în care istoria, frumusețile arhitecturale și evenimentele culturale predomină. Orașul Sibiu a văzut, în timp, o dezvoltare armonioasă datorită numărului de turiști tot mai mare, modificările aduse infrastructurii și creșterea standardului de calitate pentru educația superioară. Una dintre cele mai cunoscute și apreciate facultăți din Sibiu este Facultatea de Medicină de la Universitatea Lucian Blaga.

Brașov

Nu este de mirare că orașul Brașov se află în topul celor mai căutate zone de locuit din România, considerând potențialul de dezvoltare din toate punctele de vedere: piața imobiliară, educație, turism, sport, zone de relaxare și distracție. Dacă vrei să ai toate aceste elemente într-un singur loc, atunci orașul Brașov este un loc ideal să te muți.

 

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele