Războiul din Ucraina închide cinematografele din Rusia

Publicat: 28 apr. 2022, 17:31, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Războiul din Ucraina închide cinematografele din Rusia
happy cinema

Jumătate din sălile de cinematograf din Rusia s-ar putea închide în viitorul apropiat, anunță Asociația Cinematografelor din Rusia, citată de publicația Kommersant. Motivul este generat de lipsa firlmelor artistice, din cauza boicotului companiilor producătoare internaționale.

Cinematografele rusești au avertizat că în următoarele două luni lipsa noilor proiecții va duce la o scădere a veniturilor de peste 80%, precum și la închiderea a jumătate din cinematografele din țară.

Mai mult, dacă nu se va lua o altă decizie în termen de o lună, „nu va fi nimic de salvat”, iar industria nu va putea continua să lucreze. Industria cinematografică oferă rușilor 55.000 de locuri de muncă.

Potrivit Asociației, în martie 2022 s-a înregistrat o scădere a încasărilor cu 44% față de martie 2021 și de 49% față de telespectatori, iar față de martie 2019 (anterior pandemiei Covid 19) – 54% și, respectiv, 59%.

Reprezentanții industriei cinematografice încearcă să găsească un aspect pozitiv în această situație și spun că „în Rusia pentru prima dată a existat o oportunitate de a lucra complet fără concurență”, dar recunosc că este imposibil să se înlocuiască într-un timp scurt volumul de filme care au părăsit brusc box office-ul.

Pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, cele mai importante studiouri de film de la Hollywood – Sony, Disney, Paramount și Warner Bros. au suspendat activitățile din Federația Rusă și a anulat toate premierele.