Cristian Bușoi: „România are o imagine foarte bună în Congresul SUA”

Publicat: 29 apr. 2022, 19:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Cristian Bușoi: „România are o imagine foarte bună în Congresul SUA”

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi a fost săptămâna aceasta într-o misiune diplomatică la Washington, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European.

Acesta a discutat cu membri ai Congresului SUA, oficiali ai Departamentului de Stat și experți de top ai principalelor think-thank-uri americane.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă sunt foarte respectați și apreciați în Congresul SUA”, a transmis Bușoi.

Situația securității aprovizionării cu energie

Acesta a precizat că a vorbit cu oficialii americani mai ales despre situația securității aprovizionării cu energie: „Am reamintit determinarea totală a UE de a renunța, cât mai repede posibil, la gazul rusesc, iar parteneriatul dintre SUA – UE pentru livrarea cantităților suplimentare de LNG către Europa reprezintă o parte importantă a soluției”.
În cadrul discuțiilor, liberalul a punctat că e nevoie de investiții în terminalele LNG atât în UE, cât și în SUA, contracte valabile cel puțin 15–20 de ani și o cantitate minimă de gaz, care să justifice investițiile.

De asemenea, Bușoi a vorbit și despre „întărirea rolului NATO în regiune și accelerarea adoptării TTC, tratatul care va accelera schimburile economice și va rezolva o parte din problemele comune. Implementarea Pactului Verde European (Green Deal) și a Fit For 55 și o mai bună coordonare pentru implementarea Acordului de la Paris și lupta împotriva schimbărilor climatice au fost alte puncte importante pe agenda întâlnirilor”.