Va fi sau nu embargo? Întâlnire pentru petrol

Publicat: 03 mai 2022, 00:03, de Roxana Roseti, în ECONOMIE , ? cititori
Va fi sau nu embargo? Întâlnire pentru petrol
Sursa foto: www.tylaz.net

New York Times notează că embargoul impus petrolului rusesc va fi cea mai importantă măsură luată în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene.

Unii diplomați și oficiali europeni au spus că reprezentanții permanenți ai blocului se vor întâlni miercuri, 4 mai, iar, până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor anunța aprobarea definitivă a embargoului.

Oficialii europeni citați de New York Times notează că UE va încerca să acopere pierderile prin creșterea importurilor din țările din Golf, Nigeria, Kazahstan și Azerbaidjan. Pe aceeași temă, Euronews notează că decizia Moscovei de a închide robinetele de gaz din Bulgaria și Polonia revigorează noi alianțe în Europa.

Prețuri mai mici, profitând de legăturile dintre România și Turcia

”Europa caută o alternativă la gazul rusesc și cum printre țările aflate în cea mai mare dificultate este Bulgaria, afectată grav de decizia Kremlinului de a tăia livrările de gaze, care reprezentau 90% din importurile țării, Sofia trebuie să accelereze acum lucrările la IGB, gazoductul care o va lega de Grecia.
Sofia colaborează și cu Bucureștiul pentru a reduce dependența de gazul rusesc”, adaugă suursa citată.

După cum mai notează Euronews, cele două țări evaluează posibilitatea de a cumpăra împreună gaz pentru a obține prețuri mai mici, profitând de legăturile dintre România și Turcia.