Au scufundat ucrainenii și Fregata Amiral Makarov a rușilor?

Publicat: 08 mai 2022, 08:00, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Au scufundat ucrainenii și Fregata Amiral Makarov a rușilor?

Se pare că Neptun, zeul mărilor, a împărțit și el apele și-și arată, după cum se pricepe mai bine, simpatia pentru una dintre cele două părți ale războiului din Ucraina. Recte, el ține, după cum o arată evidența, cu Zelenski și-ai lui.

Căci, după crucișătorul Moscova, al rușilor, desigur, scufundat după cum s-a afirmat de rachetele ucrainene, acum Fregata rusă Amiral Makarov pare să fi avut aceeași soartă. Adică a fost lovită și scufundată.

Acest lucru a fost dezvăluit de deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko, iar Forbes a scris știrea pe site-ul său în engleză. Se pare că tot o rachetă Neptun, ca și în cazul crucișătorului Moscova, ar fi fost cea care a dat această lovitură de grație.

Chiar zilele astea Washington Post și New York Times au titrat, citând surse cărora le-au păstrat anonimatul, că americanii i-ar fi ajutat pe ucraineni să se ocupe de crucișătorul Moskva. Oficialii americani au negat această informație.

Dinspre partea ucraineană nu a venit nicio confirmare oficială în legătură cu Fregata Amiral Makarov. Dinspre cea rusă se vorbește despre un incendiu declanșat pe navă.