Probleme la Institutul „Marius Nasta” din Capitală: Secția Covid plină, personalul medical suprasolicitat

Publicat: 22 oct. 2020, 19:00, de Raluca I. Heroiu, în ESENȚIAL , ? cititori
Probleme la Institutul „Marius Nasta” din Capitală: Secția Covid plină, personalul medical suprasolicitat

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a semnalat mai multe probleme cu care unitatea medicală se confruntă. Conform managerului, personalul unităţii medicale este „în totalitate suprasolicitat”, iar secția ATI și cea dedicată pacienților Covid-19 sunt pline.

„La noi în spital se lucrează de aproape două săptămâni la un nivel care suprasolicită la maximum personalul medical. Secţia de terapie intensivă este plină. Secţia COVID este plină. Pe lângă aceasta, avem zilnic peste 100 de persoane care se prezintă pozitivi pentru evaluare. Cazurile care sunt internate în secţie sunt extrem de severe. Personalul, în totalitate, este suprasolicitat. Problema în acest moment o reprezintă resursa umană”, a spus Beatrice Mahler, pentru Agerpres.

Managerul a subliniat că personalul medical din secţia de terapie intensivă trebuie să fie foarte bine pregătit.

„Dacă vorbim de personal medical mediu pentru terapie intensivă, care necesită un training special, în acest moment nu îl avem pregătit pentru Secţia de terapie intensivă în totalitate… Este adevărat că fiecare vrea să ajute, dar să lucrezi în terapie intensivă la pacientul critic nu este uşor şi îţi trebuie experienţă şi îţi trebuie abilităţi tehnice pe care nu le obţii într-o zi sau două”, a arătat medicul.