Kevin Spacey, inculpat pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbați

Publicat: 27 mai 2022, 06:30, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Kevin Spacey, inculpat pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbați

Parchetul britanic a anunțat că actorul Kevin Spacey a fost inculpat pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbați. Faptele s-ar fi petrecut din anii 2000 până în 2013, transmite Closer.

Procuratura Coroanei Britanice (Crown Prosecution Service – CPS) a autorizat urmărirea penală contra Kevin Spacey, 62 de ani, penru patru capete de acuzare privind agresiuni sexuale asupra a trei bărbați, a anunțat șefa special crime division a CPS într-un comunicat.

În continuare, alte acuzații se adaugă la adresa fostului erou principal al serialului House of cards, filmat chiar de unul dintre cei care a făcut plângeri la adresa lui Spacey. Șefa special crime division a CPS a oferit mai multe informații despre aceste acuzații, subliniind că actorul a fos acuzat, de asemenea, de întreținrea de relații sexuale fără consimțământ cu o persoană.

Printre cele patru capete de acuzare figurează o dublă inculpare asupra aceleași victime, cu fapte care s-ar fi produs în 2005. Trei ani mai târziu, Kevin Spacey ar fi făcut o a doua victimă, a treia inculpare pentru raporturi sexuale fără consimțământ. Cea de-a patra inculpare se referă la fapte care ar fi avut loc în aprilie 2013 într-o localitate din sud-vestul Regatului Unit .

Acuzațiile la adresa lui Kevin Spacey au devenit publice ca urmare a valului MeToo din cinematografie. Ca urmare a acestor mărturii, actorul a pierdut rolul principal din House of cards. De asemenea, el a fost obligat să plătească 31 de milioane de euro despăgubiri către MRC, firma producătoare a serialului House of cards, din cauza pierderilor pricinuite de scandalul ce-l privește pe Spacey.

Actorul, care a câştigat un Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină cu rolul din “American Beauty” şi respectiv un Oscar pentru rol secundar cu “The Usual Suspects”, a respins toate acuzațiile.