Nici războiul nu-i oprește pe escroci: Ucrainenii, lăsați fără bani sub pretextul unui „ajutor de stat”

Publicat: 28 mai 2022, 13:57, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Nici războiul nu-i oprește pe escroci: Ucrainenii, lăsați fără bani sub pretextul unui „ajutor de stat”

O grupare de infractori cibernetici încearcă să fure datele personale și financiare ale ucrainenilor, transmite PrivatBank, conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novini.

Potrivit serviciului de securitate al băncii, infractorii au început să răspândească un mesaj fals prin intermediul rețelelor de socializare despre „verificarea urgentă a cardurilor” sub pretextul plății unui ajutor de stat. În mesaj, escrocii le solicită clienților să „verifice” cardul făcând clic pe un link către un site de phishing care în realitate le fură date financiare.

„PrivatBank reamintește încă o dată clienților că informațiile privind plățile de la stat și procedura de primire a beneficiilor sunt transmise exclusiv prin canale oficiale. Dacă primiți o notificare despre astfel de cazuri, în niciun caz nu trebuie să urmați respectiv”, se arată în comunicatul unității bancare.

O altă infracțiune realizată în contextul războiului a fost semnalată în Krajina, unde infractorii  se ofereau să „elibereze” prizonierii de război pentru bani.