Holeră la Mariupol?

Publicat: 08 iun. 2022, 06:30, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Holeră la Mariupol?

În Ucraina, după ce războiul a scos tot ce era mai cumplit în omenire, începe să se vorbească despre holeră. Da, da, boala aia epidemică gravă, adesea mortală, provocată de o bacterie și caracterizată prin crampe stomacale foarte dureroase, vărsături și diaree, care duc la o puternică deshidratare a organismului. Despre care, cel puțin în Europa, se credea că e eradicată.

Hai să ne oprim la Mariupol, oraș bombardat și-n dungă. Unde au murit oameni pe capete. Și care au fost îngropați pe unde s-a putut. Care a fost îngropat. Că mulți, să fiu scuzată, au putrezit pe unde au fost omorâți.

Acum, rușii, cei care au ocupat orașul-port de la Marea Azov, au plasat Mariupol în carantină. Ei, da, din cauza unui focar de holeră. Petro Andryushchenko, consilierul primarului din Mariupol, a declarat pentru televiziunea ucraineană că orașul se pregătește pentru o epidemie, deoarece cadavrele și deșeurile împânzesc orașul.

Andryushchenko este ferm: „În ceea ce ne privește, epidemia a început deja”. Conform aceluiași consilier, primele cazuri suspecte de holeră ar fi fost descoperite încă de la 1 iunie.