Gică Popescu, mesaj dur după eșecul naționalei României U19: „E greu să ai performanță dacă ai mentalitatea de a aborda meciuri cu mare frică”

Publicat: 25 iun. 2022, 15:17, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Gică Popescu, mesaj dur după eșecul naționalei României U19:
Gheorghe Popescu

Gică Popescu a criticat jocul României Under 19 de la Campionatul European de fotbal, după ce tinerii tricolori au fost învinși, vineri, cu scorul de 1-0, de selecţionata Slovaciei, în ultimul meci din grupa A a competiției.

S-a pierdut o mare oportunitate pentru a fi după mai bine de 40 de ani la o competiție importantă cum ar fi Campionatul Mondial U20. E greu să ai performanță dacă ai mentalitatea de a aborda meciuri cu mare frică, mă uitam la finalul meciului că aveam în teren, pe lângă fundași, trei mijlocași defensivi, e greu să faci performanțe când singura manieră abordată e să te aperi.

Când ai o generație cu atâta calitate cum este e păcat să ai o abordare super-defensivă, păcat de calitatea jucătorilor. După turneul final rămân cu senzația că am avut o atitudine exagerat de fricoasă, ne-a fost teamă să jucăm, dar strategia făcută pentru acest turneu, din punctul meu de vedere, a fost una greșită.

Vorbim de copii, de juniori, dacă nu îi învățăm să aibă personalitate la o vârstă fragedă e complicat să cerem după aceea la naționala mare să aibă personalitate. Abordarea a fost total greșită, prea multă calitate în acest lot din 2003 ca să nu le dai posibilitatea să joace, să atace, când o faci dacă nu o faci acum? Învață-i să joace, să aibă personalitate, că după ne trezim la echipa mare să ne țâțâie fundul când jucăm cu Muntenegru, Albania„, a declarat Gică Popescu la PRO Arena.

Slovacii, gazdele competiţiei, au marcat în minutul 90+5, prin Griger. În primele două confruntări, tricolorii au fost învinşi cu 2-1 de Itallia şi tot cu 2-1 de Franţa. România a terminat pe ultimul loc grupa de la Campionatul European de fotbal U 19, cu trei înfrângeri, niciun punct și doar două goluri marcate.