Galați. Scriitori din zece ţări riverane Dunării vor participa la Festivalul Internaţional de Literatură

Publicat: 28 iun. 2022, 07:15, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
Galați. Scriitori din zece ţări riverane Dunării vor participa la Festivalul Internaţional de Literatură

La Galați a fost reluată tradiția organizării unui festival internațional de literatură. În acest an, scriitori din nouă ţări riverane Dunării şi din România vor participa în perioada 28 iunie – 3 iulie la Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre”, organizat sub genericul „Art City”.

Potrivit Florinei Zaharia, președintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, programul festivalului cuprinde, în cele patru zile, lansări de carte, recitaluri, proiecţii video, workshopuri şi spectacole artistice la Foişorul pe faleza Dunării şi în sălile Centrului Cultural Dunărea de Jos.

În cadrul Festivalului va fi lansată o „Enciclopedie a Dunării” şi va avea loc şi un recital susţinut de Nicu Alifantis şi Răzvan Mirică (Gemini).

Întâlnirile scriitorilor cu oficialităţile locale sunt programate pe 29 iunie, de „Ziua Dunării”, la Primăria Galaţi şi la Consiliul Judeţean Galaţi.

Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, cu sprijinul Primăriei Galaţi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Filiala de Traduceri Literare.

Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” reia tradiția organizării la Galați și Brăila a Festivalului „Serile de Literatură ale Revistei Antares”, organizat la inițiativa fostului președinte al Uniunii Scriitorilor, Laurențiu Ulici și a fostului președinte al Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor, poetul Corneliu Antoniu, editorul revistei de cultură „Antares”.