Reacția Simonei Halep, după ratarea calificării în finala de la Wimbledon 2022: „Dacă serveam mai bine era diferit”

Publicat: 07 iul. 2022, 21:29, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Reacția Simonei Halep, după ratarea calificării în finala de la Wimbledon 2022:

Simona Halep (locul 18 WTA, 30 de ani şi cap de serie numărul 16) a recunoscut că serviciul foarte slab a fost una dintre cauzele înfrângerii cu Elena Rybakina (locul 23 WTA, 23 de ani şi cap de serie 17), joi, în semifinalele turneului de la Wimbledobn.

Jucătoarea română de tenis a fost învinsă cu 3-6, 3-6.

Rybakina a jucat foarte bine, iar eu nu am fost suficient de bună. Tot meritul este al ei. Poate dacă serveam mai bine era diferit.

Mi-am îmbunătățit mult serviciul în ultimele luni, dar astăzi parcă m-am întors la cel vechi. Am făcut multe duble greșeli și am servit prea moale. Cu siguranță că ar fi fost altceva dacă aș fi servit mai bine.

N-am nicio explicație pentru serviciul slab, se întâmplă. Probabil că am fost și puțin obosită și de aceea nu a funcționat serviciul. Ea a jucat bine, nu a scăzut nivelul în niciun moment, dar nici eu nu am făcut ceva să o blochez. Cred că i-am dat perfect mingea pentru a-și face jocul”, a spus Simona Halep.

Simona Halep şi Elena Rybakina mai fuseseră adversare de trei ori. Românca s-a impus în 2020 la Dubai şi în 2021 la US Open, iar în 2019, la Wuhan, Rybakina a trecut în sferturi profitând de abandonul româncei.

Meciul a durat o oră şi 15 minute. Halep părăseşte turneul cu un premiu de 535.000 de lire sterline. Cealaltă finalistă a turneului este Ons Jabeur. Tunisianca s-a calificat în finala de la Wimbledon 2022, după ce a învins-o pe Tatjana Maria 6-2, 3-6, 6-1. Meciul a durat o oră şi 43 de minute. Jabeur va disputa prima ei finală la Wimbledon.