Ce scrie presa din Ungaria despre Mircea Lucescu, înaintea meciului Ferencvaros – Dynamo Kiev

Publicat: 28 oct. 2020, 11:26, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Ce scrie presa din Ungaria despre Mircea Lucescu, înaintea meciului Ferencvaros - Dynamo Kiev
Mircea Lucescu

Ferencvaros și Dynamo Kiev se vor întâlni miercuri, în Liga Campionilor, motiv pentru maghiari să-l caracterizeze pe Mircea Lucescu. Cotidianul Nemzeti Sport a publicat un material dedicat antrenorului român.

Performanțele lui IL Luce în fotbalul european n-au trecut neobservate de jurnaliștii din țara vecină.

„Antrenorul român în vârstă de 75 de ani a fost un jucător și a devenit o legendă ca antrenor. În urmă cu aproape patruzeci de ani, în 1981, a devenit căpitanul echipei naționale a României. Schimbarea regimului i-a dat posibilitatea să antreneze în Italia. În cele din urmă, el a obținut un succes remarcabil în Europa de Est la Șahtior Donețk”, notează Nemzeti Sport.

La cei 75 de ani ai săi, Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din istoria Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori români. În România a antrenat echipe precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Rapid și reprezentativa de fotbal. În străinătate, IL Luce a pregătit grupări ca Inter Milano, Brescia, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior, Zenit, naționale Turciei.

Printre performanțele pe plan extern, se numără Supercupa Europei în 2000 cu Galatasaray și câștigarea Cupei UEFA (actuala Europa League) cu Șahtior Donețk în sezonul 2008 / 2009.

Ferencvaros și Dinamo Kiev se întâlnesc miercuri, 28 octombrie, de la ora 22:00, în cadrul etapei a doua a Grupei G a Ligii Campionilor. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3. Programul detaliat al confruntărilor programate miercuri seara, în Champions League, AICI.